Skip to main content

Τζιτζικώστας σε Σπίρτζη: Τέλος με κάθε τρόπο στο χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη να αποπληρωθούν άμεσα όλες οι οφειλές στον ΟΑΣΘ.

Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών κυρίως των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας και την άμεση λύση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα η αποπληρωμή των χρεών της κυβέρνησης προς τον ΟΑΣΘ, ενώ στην ουσία ο περιφερειάρχης απηύθυνε και έκκληση στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους άμεσα.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έβαλε στη συνάντησή του με τον υπουργό και το θέμα του συνολικού μοντέλου των αστικών μετακινήσεων της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Για το λόγο αυτό συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό, στον οποίο έθεσα συνολικά τα ζητήματα των αστικών μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη και φυσικά του ΟΑΣΘ. Αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ζήτησα να προχωρήσει άμεσα από την πλευρά της η Κυβέρνηση στην αποπληρωμή των όποιων χρεών υπάρχουν προς τον ΟΑΣΘ, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, και πήρα την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Από την άλλη πρέπει να λυθούν, επίσης άμεσα, τα χειρόφρενα των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.

Πρότεινα επίσης στον Υπουργό να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα. Για το λόγο αυτό τον προσκάλεσα να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει η συζήτηση».