Skip to main content

Τζιτζικώστας σε κυβέρνηση: Δώστε μας λύσεις στα προβλήματα

Τι είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο - Ζήτησε ενεργό «παρών» σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου

Ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 26 ως τις 28 Μαρτίου έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως είναι το πρώτο συνέδριο που θα διαρκέσει τρεις μέρες (στις άλλες περιφέρειες ήταν διήμερα) και αποτελεί μια ευκαιρία για να τεθούν αυτοπροσώπως στους υπουργούς και τον πρωθυπουργό όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής, είτε ως προβλήματα είτε ως προκλήσεις, είτε ως εκκρεμότητες. «Είναι μια ευκαιρία να δεσμευτούν ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν και τα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα θα λυθούν», τόνισε ο περιφερειάρχης.

«Ως τέτοια ευκαιρία και μόνο βλέπουμε το συνέδριο αυτό και για το λόγο αυτό θέλω να σας ζητήσω όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της διοίκησης και της αντιπολίτευσης να βρεθείτε στο συνέδριο να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στις συζητήσεις που θα γίνουν ανά θεματική ενότητα. Θα σας αποσταλούν τις επόμενες μέρες οι προσκλήςεις με τη θεματολογία και της ώρες των συνεδριών και θα ήθελα να αντιληφθείτε ότι αυτό το συνέδριο της κυβέρνησης είναι εξαιρετική για εμάς αφορμή να θέσουμε τα θέματα που όλο αυτό τον καιρό εκκρεμούν και δεν λύνονται παρουσία των υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να προτείνουμε λύςεις. Αυτό θα είναι το αίτημά μου προσερχόμενος στο περιφερειακό συνέδριο: δώστε μας λύση στα προβλήματα που έχουμε. Θα ζητήσουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και θα περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Να έχετε ενεργό "παρών" σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου», κάλεσε τους συμβούλους ο κ. Τζιτζικώστας.