Skip to main content

Τζιτζικώστας σε αγρότες: Δίκαια τα αιτήματα, «όχι» στα μπλόκα (video)

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών, αλλά τους κάλεσε να σταματήσουν τον αποκλεισμό των δρόμων.

Να μην επαναλάβουν τον αποκλεισμό του κόμβου του αεροδρομίου «Μακεδονία», κάλεσε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τους αγρότες που προχώρησαν σε κλείσιμο της εισόδου – εξόδου του αερολιμένα.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους αγρότες σε πολύ καλό κλίμα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες και να βρει άμεσα λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Από την άλλη όμως κάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.