Skip to main content

Τζιτζικώστας: Με χτυπάνε τα Μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης εκπροσωπούν υποσύνολα της παράταξης», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Απότιναξη των παλαιών νοοτροπιών από τη Νέα Δημοκρατία ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία. Στη Βουλή δεν έχουμε χάσει καμία μάχη». «Άρα σήμερα θα έχει πρόβλημα η ΝΔ αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Η ΝΔ κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ’έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγειών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους» εκτίμησε ως προς τα αίτια της "πτώσης" της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι «πρέπει να μιλάμε με τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά», ενώ υπογράμμισε ότι «εγώ δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης εκπροσωπούν υποσύνολα της παράταξης», σημείωσε σχετικά με τους ανθυποψηφίους του.

«Ενοχλώ τους βολεμένους, τους λίγους», ανέφερε ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι «έχει φάει πολύ λάσπη τον τελευταίο καιρό».

«Θα αλλάξω όσους κράτησαν μικρή και εγκλωβισμένη την παράταξη», τόνισε, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε ονόματα.

«Από τα Μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά με χτυπάνε. Είναι λογικό να θέλουν έναν προσωρινό πρόεδρο, που να κρατάει σε χαμηλά ποσοστά την παράταξη», παρατήρησε, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι «ο κ.Μεϊμαράκης δεν θέλει να κρατήσει μικρή την παράταξη, όμως δεν μπορεί να κάνει το άλμα που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία».

«Ποτέ δεν υποστήριξα ή έκλεισα το μάτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε, απαντώντας σε εκάστοτε «βολές» που έχει δεχτεί.

«Κάποιον τον βολεύει να υπάρχει μικρή συμμετοχή», είπε φωτογραφίζοντας τον κ. Μεϊμαράκη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «την Κυριακή θα έχει μεγάλη συμμετοχή».

«Το άλλο δοκιμάστηκε πριν από 1,5 μήνα κι είδαμε πού μπορεί να πάει», συμπλήρωσε και, ερωτηθείς για το τηλεοπτικό σποτ που «δείχνει» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, απάντησε ότι «το σποτ δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Μεϊμαράκη, αν δεν είχε μουστάκι μπορεί να έμοιαζε με τον κ. Μητσοτάκη» είπε και τόνισε ότι «στόχος μου είναι ο κ. Τσίπρας» εκτιμώντας ότι «εγώ μπορώ να κερδίσω τον κ.Τσίπρα».

«Στόχος του σποτ είναι να περάσει το μήνυμα ότι από την Κυριακή αλλάζουμε. Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες. Εγώ θα αξιοποιήσω τα παλιά στελέχη», επισήμανε και ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη και όσο δυνατή δεν ήταν ποτέ, την επόμενη μέρα».

«Δεν έχουμε καμία διαμάχη οι τέσσερις υποψήφιοι μεταξύ μας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.