Skip to main content

Τζιτζικώστας: Μακριά από κομματικές κοκορομαχίες η τοπική αυτοδιοίκηση

Εμείς έχουμε ένα και μόνο στόχο, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπολιτών στις περιφέρειες και τους δήμους, είπε ο Τζιτζικώστας.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση της ΝΔ δεν αφορά στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Και πολύ σωστά έκανε, γιατί η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κινείται με λογικές κομματικές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

«Εμείς έχουμε ένα και μόνο στόχο, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπολιτών στις περιφέρειες και τους δήμους που έχουν εκλεγεί. Αυτό μας αναγκάζει να συνεργαζόμαστε με την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τελικός στόχος είναι να κερδίσουμε για τον τόπο μας όσα περισσότερα μπορούμε» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για να παρουσιαστούν στον Πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο το έργο των περιφερειών, οι δυσκολίες, οι προοπτικές και οι ανάγκες που υπάρχουν για βοήθεια.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία , κάλεσε σε «αποχή» τα στελέχη της από τα περιφερειακά συνέδρια, απάντησε:
«Στη σφαίρα της κεντρικής πολιτικής σκηνής είναι τελείως αλλά τα δεδομένα. Εμείς στην αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουμε τελείως διαφορετικά αυτόν τον συσχετισμό μεταξύ των κόμματων, τον πόλεμο ανακοινώσεων, τις -πολλές φόρες για εμάς- ανούσιες κοκορομαχίες. Στις Περιφέρειες έχουμε μάθει να λειτουργούμε με βάση τη συνεννόηση και τη συνεργασία, αλλιώς δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα».

«Η συνεργασία περιφερειών και δήμων με την εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να μένει μακριά από οποιαδήποτε μικροπολιτικά ή κομματικά παιχνίδια», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.