Skip to main content

Τζιτζικώστας: Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος να γίνει αργία για όλους

Να ορίσουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της καθιέρωσης της ημέρας του Αγίου Πνεύματος ως αργίας για όλους, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα πήρε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δυστυχώς δεν έχει απολύτως καμιά αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία. Με το Νόμο 3996/2011 καταργήθηκε το άρθρο 15 του Νόμου 2639/1998, με το οποίο οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να ορίζουν έως πέντε ημέρες αργίας το χρόνο. Η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια: Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να είναι αργία για όλους. Για το λόγο αυτό ζητούμε από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης να ορίσουν ως ημέρα Αργίας για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ημέρα του Αγίου Πνεύματος».

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να στείλει ομόφωνη επιστολή στήριξης της συγκεκριμένης θέσης στα συναρμόδια υπουργεία.