Skip to main content

Τζιτζικώστας για Μίνωα Κυριακού: Άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην πατρίδα

Ο Μίνως Κυριακού υπήρξε ένας σπάνιος, δημιουργικός, επιτυχημένος και χαμηλών τόνων άνθρωπος, πρωτοπόρος και οραματιστής, είπε ο Περιφερειάρχης.

«Η αναπάντεχη απώλεια του Μίνωα Κυριακού δημιουργεί ένα μεγάλο κενό σε όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Όπως είπε, ο Μίνως Κυριακού υπήρξε «ένας σπάνιος, δημιουργικός, επιτυχημένος και χαμηλών τόνων άνθρωπος».

«Ένας πρωτοπόρος και οραματιστής, που άνοιγε πάντα δρόμους, με ό,τι κι αν επέλεγε να ασχοληθεί. Ο Μίνως Κυριακού άφησε ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα όχι μόνο στη ναυτιλία, τον εφοπλισμό και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά συνολικά στην πατρίδα μας, με το ιδιαίτερα σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό, τις τέχνες και τον αθλητισμό», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε:

«Ο Μίνως Κυριακού κατόρθωσε να χτίσει μια διεθνή εφοπλιστική αυτοκρατορία, αφήνοντας για δεκαετίες το προσωπικό του στίγμα στη ναυτιλία μας. Ιδρυτής του πρώτου και ενός από τους σημαντικότερους ιδιωτικούς ομίλους μέσων μαζικής επικοινωνίας, που μεταδίδει τη φωνή της Ελλάδας όπου υπάρχει Ελληνισμός σ' ολόκληρο τον κόσμο. Άοκνος πατριώτης και καινοτόμος, υπήρξε θεμελιωτής της πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης και της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, αρχές και ιδανικά τα οποία ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, δημιούργησε το μεγαλύτερο ελληνικό μιντιακό κολοσσό, χωρίς εξαρτήσεις, με ισχυρή παρουσία παγκοσμίως».

«Στη σπουδαία παρακαταθήκη του, στο πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του, στην έμπρακτη αγάπη του για τη χώρα, στην αστείρευτη διάθεση για προσφορά, άξιοι συνεχιστές είναι τα παιδιά του», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.