Skip to main content

Τζιτζικώστας: Εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια.

Τη συνέχιση χρηματοδότησης του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του στη χτεσινή τελετή εγκαινίων της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε τον θεσμό, χρηματοδοτώντας τη διεξαγωγή του τα προηγούμενα χρόνια με συνολικούς πόρους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και ανακοίνωσε ότι έχει διασφαλιστεί και στη νέα Προγραμματική Περίοδο η χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια.

«Ο διεθνής χαρακτήρας της Έκθεσης Βιβλίου συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των ελληνικών εκδοτικών επιχειρήσεων, τις οποίες η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο. Το ελληνικό βιβλίο, οι Έλληνες συγγραφείς και οι εκδοτικοί μας οίκοι -που οφείλουμε να το σημειώσουμε, η αξία και η ποιότητα του έργου τους δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα έργα των ξένων δημιουργών- είναι αναγκαίο να στηριχθούν στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλουν για την επιβίωση και τη δημιουργία, αλλά και για το άνοιγμά τους στο διεθνές περιβάλλον», επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης «αληθινή γιορτή», που κάθε χρόνο εξελίσσεται, εισάγει νέες ιδέες, διανθίζει το πρόγραμμά της με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στοχεύοντας στην προσέλκυση νέων αναγνωστών και την ισχυροποίηση της σχέσης με το πιστό αναγνωστικό κοινό. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που παράγει πολιτισμό, που αναδεικνύει και τιμά έμπρακτα την καλλιτεχνική δημιουργία. Γι' αυτό και προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά τους θεσμούς και τις πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια του τόπου μας», συμπλήρωσε.