Skip to main content

Ουδέτερη αναμένεται να είναι η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Δεν τάσσομαι υπέρ κανενός. Δεν συμφωνώ με συναλλαγές και κομματικές γραμμές», αναμένεται να είναι η θέση που θα διατυπώσει ο περιφερειάρχης

Ουδέτερη θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η στάση του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στην επικείμενη εκλογική μάχη μεταξύ Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη την Κυριακή.

«Δεν τάσσομαι υπέρ κανενός. Δεν συμφωνώ με συναλλαγές και κομματικές γραμμές», αναμένεται να είναι η θέση που θα διατυπώσει ο κ. Τζιτζικώστας, σε δήλωση που θα παραγματοποιήσει σήμερα στις 13:30.

Σημειώνεται ότι οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ ανέμεναν με αγωνία την τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα, αμφότεροι ευρισκόμενοι, μάλιστα, στον Βορρά, σε μία απόπειρα προσέγγισης του μεριδίου ψηφοφόρων του περιφερειάρχη. Υπενθυμίζεται ο Απ. Τζιτζικώστας είχε συγκεντρώσει ποσοστό 20,3% στον α' γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Στη βασική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται επίσης να ευχαριστήσει όσους τον ψήφισαν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καλέσει όλους τους Νεοδημοκράτες που πήγαν στην πρώτη εκλογή να παρευρεθούν και στη δεύτερη.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να εξηγήσει για ποιους λόγους κατέβηκε στις εσωκομματικές εκλογές,  υπογραμμίζοντας ότι ήθελε «να σπάσουν οι κομματικές γραμμές και να επέλθει ανανέωση στην παράταξη».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας αναμένεται να δηλώσει ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή της παράταξης.