Skip to main content

Τζιτζικώστας: 7 χρόνια δεν ξέρει τι γίνεται με το ΕΣΠΑ ο Μπουτάρης...

Σφάζει με το βαμβάκι τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σφάζει με το βαμβάκι ο Απόστολος Τζιτζικώστας τον Γιάννη Μπουτάρη, στην απάντησή του για τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δηλώσεις Μπουτάρη, ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεται λόγος για άγνοια του δημάρχου και της διοίκησής του για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων!

«Λυπούμαστε που μετά επτά χρόνια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκησή του αδυνατούν ακόμη να κατανοήσουν ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες και δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια. Άλλωστε, στη λογική της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι – 'υποχείρια'», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης και τονίζεται ότι «είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), ύψους 85 εκ. ευρώ, που αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων των περιοχών με τα μεγαλύτερα προβλήματα σε οχτώ Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το Σχέδιο βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια και αυστηρούς κανόνες που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε. Εξάλλου, η στρατηγική του συγκεκριμένου Σχεδίου εγκρίθηκε πρόσφατα με συντριπτική πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, στην οποία συμμετέχουν οι οχτώ Δήμοι και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν εγκριθεί οι τέσσερις άξονες του Σχεδίου και η χρηματοδότησή τους στην τελευταία (πριν από δέκα μέρες) συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (σχετική ενημέρωση είχε σε ρεπορτάζ της η Voria.gr στις 3 Φεβρουαρίου), ενώ την ερχόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης θα δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη έκδοσης των προσκλήσεων για την ένταξη των παρεμβάσεων στους θύλακες επικέντρωσης (τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές) των οχτώ δήμων. Μάλιστα, προτού γίνουν όλα αυτά είχε προηγηθεί και διαβούλευση, όπως εξηγούν στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.