Skip to main content

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία κατάφερε να αφήσει πίσω της την κρίση

H Ιταλία δεν πρέπει να θεωρείται το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, διαμηνύει στον ευρωπαϊκό βορρά ο Ιταλός πρωθυπουργός από το Οικονομικό Φόρουμ του Κόμο.

Το «παρών» στο Οικονομικό Φόρουμ του ιδρύματος Αμπροσέτι, που διεξάγεται στις όχθες της λίμνης του Κόμο, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

Aναφερόμενος στην μικρή, αλλά σημαντική ανάπτυξη που καταγράφει από τις αρχές του χρόνου η ιταλική οικονομία, υπογράμμισε σε ομιλία του: «Η Ιταλία κατάφερε να αφήσει πίσω της την κρίση, την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων εβδομήντα χρόνων». Κατά την άποψη του πρωθυπουργού «το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην χώρα επιστρέφει η ανάπτυξη, και αυξάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας ο κ. Τζεντιλόνι απάντησε ότι «η Ιταλία δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης». Ένα μήνυμα, κυρίως, προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, θέλησε, όμως, να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές, χωρίς να απαρνηθούμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη», τόνισε για να προσθέσει: «Εμείς υπερασπιζόμαστε την τιμή της Ευρώπης, και συγχρόνως πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση των αφίξεων».

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle