Skip to main content

Τζέφρι Πάιατ: Πρότυπο ελληνοαμερικανικής συνεργασίας η Σούδα

Ο Τσίπρας «ήταν πρόθυμος για την επέκταση της συνεργασίας μας στη Σούδα, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών»

«Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στον κόλπο της Σούδας αποτελεί πρότυπο», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «ήταν πρόθυμος για την επέκταση της συνεργασίας μας στη Σούδα, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι ο εκσυγχρονισμός των F-16 υποστηρίζει τα αμοιβαία συμφέροντα της Αθήνας και της Ουάσιγκτον και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΠΑ, εκτιμώντας πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και στις δύο χώρες.

Ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε εξάλλου ότι «η σταθερή αμερικανική υποστήριξη στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η ρητή υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου για ένα υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους και το ευρύτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στον τρόπο που οι κ.κ. Τσίπρας και Τραμπ βρέθηκαν κοντά».