Skip to main content

Τζαχανγκίρ: «Η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων αποτελεί καταφανή διάκριση»

Η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων σε μια χώρα που έχει περίπου 400.000 μουσουλμάνους «αποτελεί έναν αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας τέλεσης των θρησκευτικών λειτουργιών».
«Καταφανή διάκριση απέναντι στα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελβετία» αποτελεί η απαγόρευση της ανέγερσης μιναρέδων στη χώρα, δήλωσε σήμερα η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την ανεξιθρησκία Άσμα Τζαχανγκίρ.

«Ανησυχώ βαθύτατα όσον αφορά τις αρνητικές συνέπειες αυτού του δημοψηφίσματος στην ανεξιθρησκία και την ελευθερία τέλεσης των θρησκευτικών λειτουργιών για τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελβετία», σημειώνει η Άσμα Τζαχανγκίρ σε ανακοίνωσή της.

Η απαγόρευση αυτή σε μια χώρα που έχει περίπου 400.000 μουσουλμάνους «αποτελεί έναν αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας τέλεσης των θρησκευτικών λειτουργιών και συνιστά καταφανή διάκριση απέναντι στα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελβετία», σημείωσε.

Η ίδια επέμεινε στο γεγονός ότι η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε πρόσφατα την Ελβετία ότι μια τέτοια απόφαση είναι αντίθετη με τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.