Skip to main content

Τζαβάρας: Δεν όπλισαν σκοτεινές δυνάμεις τους δολοφόνους Ζαφειρόπουλου

Οι υπαινιγμοί του βουλευτή της ΝΔ για σύνδεση του κυβερνώντος κόμματος με την τρομοκρατία - Ξυδάκης: Μη δίνουμε πολιτικό χρώμα στη δολοφονία

Βαρύτατους υπαινιγμούς για σύνδεση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, σχολιάζοντας στη Βουλή τη σημερινή άγρια δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του.

«Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Μάλιστα, επικαλούμενος την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «κόμμα μεσαζόντων», για να υποστηρίξει «είναι ύβρις και όποιος δεν έχει τη δύναμη ψυχής, μυαλού και τεκμηρίωσης που απαιτεί τέτοια ύβρις παραμένει άγονος και ένας άχρηστος υβριστής. Είναι αυτός που κατευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς ανθρώπους τα όπλα εκείνων που δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία».

Ξυδάκης: Μη δίνουμε πολιτικό χρώμα στη δολοφονία

Τις αναφορές του κ. Τζαβάρα στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, καταλογίζοντάς του ότι βιάστηκε να δώσει πολιτική διάσταση στην αποτρόπαιη δολοφονία.

«Οπωσδήποτε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός κόσμος εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθειά μας για αυτή την πράξη» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «ωστόσο να μη βιαστούμε να την χαρακτηρίσουμε πολιτική δολοφονία». Κάλεσε, μάλιστα, τον βουλευτή να περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. «Ας μη δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα. Ας μην χαρακτηρίζουμε πολιτικές ομάδες και πολιτικούς χώρους» συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

«Οσους διαταράσσουν το κλίμα θα έπρεπε να τους αναζητεί στην δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ας ανατρέξει στην προχθεσινή συζήτηση (σ.σ. για το ν/σ αλλαγής φύλου) για να δει ποιοι είναι οι υμνητές της Δημοκρατίας και ποιοι οι υμνητές της Χούντας. Ας ήταν εδώ στην αίθουσα προ διημέρου να δει τι έλεγαν και ποιοι κραυγάζουν ως τηλεπώλες. Η Αριστερά έχει τις αμαρτίες της και τα βάρη της αλλά δεν έχει την αλητεία κανενός χουντικού, ροπαλοφόρου και τσεκουροφόρου», ανέφερε.