Skip to main content

Τζανακόπουλος: Στόχος η υπέρβαση των ασυμφωνιών στο Eurogroup της 26ης

Οι διαφωνίες για το δημοσιονομικό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το χρέος δεν αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στόχος μας είναι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου να υπάρξει υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών, του ΔΝΤ και των άλλων εμπλεκόμενων πλευρών σχετικά με το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η ελληνική οικονομία μετά το τέλος του προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι οι διαφωνίες για τη δημοσιονομική πορεία και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το ελληνικό χρέος δεν αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, γι' αυτό και πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο ύψιστο πολιτικό επίπεδο με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σε ερώτηση μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να υποχωρήσει για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο ίδιος απάντησε ότι εάν υπάρξει συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και για το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά το 2018, τότε «είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε για τον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων», αλλά σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε νομοθέτηση νέων μέτρων.