Skip to main content

Τζανακόπουλος: Στη ΔΕΘ η επεξήγηση του σχεδίου για έξοδο από μνημόνια

Υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε αρκεί και το ΔΝΤ να μην τραβήξει το σκοινί περισσότερο απ' ό,τι πρέπει, είπε ο Τζανακόπουλος.

Την επεξήγηση «του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση τον Αύγουστο του 2018», καθώς και «το στρατηγικό σχέδιο για μια ανάπτυξη και για μια νέα Ελλάδα που πρέπει να οικοδομηθεί μετά τη μνημονιακή εποχή» θα περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός θα αναδείξει ορισμένα στοιχεία που η κυβέρνηση θεωρεί κρίσιμα στην προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, όπως η στήριξη της νέας γενιάς με δέσμες προτάσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «κατάσταση δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας», σημειώνοντας ότι  «θα πρέπει να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, με πολιτικές αναδιανομής στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Κατηγόρησε, δε, τη Ν.Δ. για αυτοκαταστροφική αντιπολιτευτική τακτική.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε αρκεί και το ΔΝΤ να μην τραβήξει το σκοινί περισσότερο απ' ό,τι πρέπει κατά την προσφιλή του τακτική» προσθέτοντας ότι «θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα έχουμε εκλογές».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει το άρθρο του Πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν επρόκειτο για «αγιογραφία» και πως τα ζητήματα που έθιξε ήταν απολύτως πολιτικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην Ευρώπη «μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων διεξάγεται μια αυτοκριτική συζήτηση για τα λάθη που έγιναν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε σχέση με τη στρατηγική σύμπλευση με τη συντήρηση και τη Δεξιά» και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσιάζουν από αυτή τη συζήτηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κόμμα του 3% λέγοντας «απευθυνόμαστε στην κοινωνική πλειοψηφία ανεξαρτήτως των προηγούμενων πολιτικών φρονημάτων ή τοποθετήσεων της».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ότι με το άρθρο γίνεται ένας παραλληλισμός μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο Γιώργος είπε την προσωπική του άποψη που είναι απολύτως σεβαστή και δεκτή».