Skip to main content

Τζανακόπουλος: Συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Η χθεσινή μη λήψη απόφασης δεν αποτελεί αποτυχία της γραμμής διαπραγμάτευσης, καθώς διαπιστώθηκε πρόοδος, τόνισε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την αισιοδοξία του ότι στις 15 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής του επόμενου Eurogroup, θα επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ επανέλαβε πως χωρίς ρύθμιση για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χθεσινή μη λήψη απόφασης δεν αποτελεί αποτυχία της γραμμής διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως τόνισε, διαπιστώθηκε μεν σημαντική πρόοδος στο πεδίο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, ωστόσο, δεν γεφυρώθηκε το χάσμα γύρω από το ελληνικό χρέος.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που δεν περιλαμβάνει εκταμίευση της δόσης, έχει εγκριθεί η τεχνική συμφωνία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όλοι εργάζονται στην κατεύθυνση να οδηγηθεί το Ταμείο σε θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Πρόσθεσε επίσης ότι το σύνολο του διεθνούς Τύπου «αναφέρεται σήμερα, δυσμενώς, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Όπως ανέφερε, το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο Eurogroup είχε και πρόταση που αφορούσε το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι μόνο ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση καταλογίζουν ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος στην πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη, σημείωσε πως «δεν πρόκειται να παρέμβουμε ή να σχολιάσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ».

«Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον κ.Σαββίδη αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι δεν «βλέπει» κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση του κ. Σαββίδη.