Skip to main content

Τζανακόπουλος: Αποκλεισμένη η εκδοχή ενός τέταρτου προγράμματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η εκδοχή ενός τέταρτου προγράμματος για την Ελλάδα είναι απολύτως αποκλεισμένη από όλες τις πλευρές.

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

«H εκδοχή ενός τέταρτου προγράμματος για την Ελλάδα είναι απολύτως αποκλεισμένη από όλες τις πλευρές. Κανείς δεν το θέλει. Πέρα από την ελληνική κυβέρνηση, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης δεν το θέλουν, οι θεσμοί δεν το θέλουν, το ΔΝΤ δεν το θέλει» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 247.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Τζανακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή περίοδο, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, δεν έχει ανοίξει ακόμα και πως όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να γίνει με όρους ψυχραιμίας και ηπιότητας. Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τον Αύγουστο του 2018 θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι βαθμοί ελευθερίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς με αφορμή τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για το πλαίσιο εντός του οποίου θα προχωρήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, είπε πως δεν θεωρεί ότι με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup προκύπτει ζήτημα για προληπτική πιστωτική γραμμή ή ενισχυμένη πιστοληπτική γραμμή, επομένως πρέπει να διαπραγματευτούμε για ένα πλαίσιο (δημοσιονομικής) παρακολούθησης στο πλαίσιο των υπαρκτών θεσμών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με κυρίαρχο τον ρόλο της Κομισιόν.