Skip to main content

Τζανακόπουλος: Κυρία Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ απάντησε χθες με εξώδικο κατά Τζανακόπουλου, Παππά και εφημερίδων στα περί σχέσεών της με τον Τζον Σφακιανάκη.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν ερωτήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι γνώριζε τον Τζον Σφακιανάκη, το όνομα του οποίου αναμείχθηκε στην ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γκραμπόβσκι απάντησε χθες με εξώδικο κατά Δημήτρη Τζανακόπουλου, Νίκου Παππά και εφημερίδων (δείτε εδώ).

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σήμερα ότι «η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ πρέπει να μάθει να δέχεται κριτική και ερωτήσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα εξώδικα της κυρίας Μητσοτάκη και απάντησε:

«Εαν η κυρία Μητσοτάκη θεωρεί ότι η πολιτική συζήτηση πρέπει να γίνεται μέσω εξωδίκων, τόσο εγώ, όσο και ο κ. Παππάς την καλωσορίζουμε» και συμπλήρωσε:

«Αυτό όμως είναι ένδειξη αδυναμίας. Η κυρία Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και σύζυγος του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να μάθει να δέχεται ερωτήσεις και κριτική».

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα που αφορούν τον ίδιο και το πόθεν έσχες του, για θέματα που αφορούν τη σύζυγό του, τις offshore, την υπόθεση με το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, αλλά και για τις σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με υπόδικους.

Κατέληξε, δανειζόμενος μια φράση που χρησιμοποίησε στο εξώδικό της η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας: «Κυρία Μητσοτάκη, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».