Skip to main content

Τζανακόπουλος: Κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης

Για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε, εκτιμώντας ότι αυτή θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του μήνα.

Όπως ανέφερε, εκείνο που ζητήθηκε από το χθεσινό EuroWorking Group ήταν να υποβληθούν ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Όταν θα ξέρουμε την ημερομηνία έναρξης της τρίτης αξιολόγησης θα ξέρουμε και το πότε θα κλείσει. Θέλουμε και εμείς και οι θεσμοί να κλείσει το συντομότερο δυνατό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας το στόχο για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο 2018.

Ερωτηθείς για το πακέτο «Γιούνκερ» ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως το υπουργείο Οικονομίας το έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη θέση από τις μεσαίες χώρες της ευρωζώνης στην απορρόφησή του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμπεριέχει ανταγωνιστική διαδικασία, «δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο ποσό γα κάθε χώρα» και πρόσθεσε πως υποβάλλονται προτάσεις και μετά αποφασίζεται ποιο επιχειρηματικό σχέδιο θα επιλεχθεί και θα χρηματοδοτηθεί.