Skip to main content

Τζανακόπουλος: Καμία ανακοίνωση ακόμα για επιστροφή θεσμών

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη β' αξιολόγηση, αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup, εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλά στο σημερινό Eurogroup, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real FM.

Σε ερώτηση αν θα προλάβει η χώρα μας την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.

Αναφορικά με την είδηση που κυκλοφόρησε για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση ενώ συνέστησε υπομονή λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθουν όλοι στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.