Skip to main content

Τζανακόπουλος: Η παραγωγή βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβέρνησης

Οι υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση περιγράφει με συνέντευξη του στην εφημερίδα « Ελευθερία» της Λάρισας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση αφήνει πίσω της τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρεται εκτενώς στη σημασία των Περιφερειακών Συνεδρίων και στις διευρυμένες συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες.

«Η χώρα μας διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον και ποικιλομορφία, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εξαιρετικό κλίμα και ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης και γνώσης. Αυτό λοιπόν, που για πρώτη φορά πραγματοποιεί μία κυβέρνηση στη χώρα, είναι ένας διευρυμένος διάλογος με την τοπική κοινωνία, όχι από τα γραφεία στην Αθήνα και κάθε υπουργό ξεχωριστά, αλλά συντονισμένα και με σχέδιο» σημειώνει ο υπουργός Επικράτειας. Χαρακτηρίζει μάλιστα αυτή τη διαδικασία ως εγγύηση για να μην επαναληφθούν τα τραγικά λάθη και να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί την παραγωγή, το αντίθετο, τη θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της. Με διευρυμένο διάλογο με την τοπική κοινωνία, προωθεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην πράξη, μέσα από σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και συνεργειών που βάζει στο επίκεντρο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και της βιομηχανίας και των ΜμΕ» τονίζει.