Skip to main content

Τζανακόπουλος: Τα αντίμετρα θα ισχύσουν με την επίτευξη των στόχων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα αντίμετρα θα υλοποιηθούν το 2018 όπου «είναι σίγουρο ότι θα έχουμε τον βέβαιο στόχο για πλεόνασμα 3,5%»

Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη σκιά του εγγράφου που κατέθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή, επιμένοντας ότι θα υλοποιηθούν το 2018 όπου, όπως είπε, «είναι σίγουρο οτι θα έχουμε τον βέβαιο στόχο για πλεόνασμα 3,5%».

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ έχουν επισημάνει ότι ο δημοσιονομικός χώρος αφορά προβλέψεις και όχι αποτελέσματα.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Σκουρλέτη ότι τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με ευρύτατη κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και ότι δεν υπάρχει θεσμικός λόγος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Πρόσθεσε, δε, ότι όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών είναι ένα πολιτικό κάλεσμα προς το σύνολο της αντιπολίτευσης. «Και θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση υπερβαίνοντας τον εαυτό της και την καταστροφολογία, να αποδεχθεί ότι η συμφωνία είναι καλύτερη και να την υπερψηφίσει» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε για το θέμα: «ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προβλέπω οτι με τον ίδιο τρόπο που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έτσι αυτοκαστροφικά θα επιλέξει να μην ψηφίσει και τα θετικά μέτρα».