Skip to main content

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στο θέατρο σκιών της ΝΔ

Η αποτίμηση αυτής της περιόδου θα πρέπει να γίνει με όρους πολιτικούς και όχι με όρους μυθοπλασίας και κουτσομπολιού, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ΝΔ επιχειρεί να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο Real.gr, ο κ. Τζανακόπουλος απέρριψε το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα όσα δημοσιεύει στο βιβλίο του ο Γιάννης Βαρουφάκης, κάτι που έχει αιτηθεί η αντιπολίτευση.

«Η αποτίμηση αυτής της περιόδου θα πρέπει να γίνει με όρους πολιτικούς και όχι με όρους μυθοπλασίας και κουτσομπολιού. Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση, είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης στην προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί επιλέγει να διαφημίσει το βιβλίο του μέσα από τα ίδια συστημικά Μέσα, τα οποία στο παρελθόν έχει καταγγείλει με σφοδρότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει:

«Είναι επικίνδυνο ωστόσο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Με μία μνημειώδη ανακοίνωση χρίστηκε αυτόκλητη συνήγορος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρων κοκαΐνης και καταχραστών του Δημοσίου επί των ημερών του».

Ερωτώμενος δε για το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου στις αγορές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζει: «Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για μία πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με μοναδικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την προετοιμασία για την οριστική έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018, προκειμένου να ανακτηθεί η διαρκής και διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές χρήματος και να επιτευχθεί ο τερματισμός του δανεισμού από τον επίσημο τομέα».