Skip to main content

Τζανακόπουλος: Η χώρα βαδίζει στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια

Στη νέα αυτή φάση η κυβέρνηση προσανατολίζεται στα ζητήματα της τόνωσης της ανάπτυξης όχι στη βάση της συντριβής της εργασίας, είπε ο Τζανακόπουλος.

«Έχουμε περάσει σε μια νέα μέρα, η χώρα φαίνεται ότι βαδίζει στην οριστική έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία και αποκαθίσταται η δυναμική της οικονομίας, που είναι αναπτυξιακή», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στη νέα αυτή φάση η κυβέρνηση προσανατολίζεται στα ζητήματα της τόνωσης της ανάπτυξης όχι στη βάση της συντριβής της εργασίας, αλλά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχουμε θετικές εξελίξεις, όπως είναι η επιτυχής δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Impact hub Athens επισήμανε ότι πρόκειται για μια θερμοκοιτίδα καινοτομίας, καθώς και ότι η επίσκεψη γίνεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την 82η ΔΕΘ και θέλει να δείξει πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον μεγάλο στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης.