Skip to main content

Σε δίκη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική περίπολο στον Έβρο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.  Έσπευσε, πάντως, να χαρακτηρίσει «τυπικό το όλο θέμα».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις τουρκικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού.

Όπως είπε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε συνομιλία σε καλό κλίμα με τον τούρκο ομόλογό του. «Το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, οι Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος», υπογράμμισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών». Χαρακτήρισε, δε, «κατασκοπευτικά - συνωμοσιολογικά τα σενάρια περί ανταλλαγών με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς» που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.