Skip to main content

Τζανακόπουλος: Δεν θα έχουμε πολιτικό θρίλερ για τους στρατιωτικούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι από την πλευρά της Ελλάδας γίνεται ό, τι πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα

Στην εκτίμηση ότι δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτικό θρίλερ επ' αόριστον προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε ότι από την πλευρά της Ελλάδας γίνεται ό, τι πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα ήταν ακραία η εκδοχή να κατηγορηθούν οι Έλληνες αξιωματικοί για κατασκοπεία, δεδομένου άλλωστε ότι δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο και εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να αντιμετωπίσει το ζήτημα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να μην κλιμακώσει την κατάσταση.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να γίνει σεβαστή η δικαστική διαδικασία που εξελίσσεται στην Τουρκία αναφορικά με τους αξιωματικούς και εκκρεμεί, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, εφόσον χρειαστεί.