Skip to main content

Τζανακάκης: Πικράναμε τον κόσμο αλλά ακόμη δεν τελείωσε τίποτα

«Πρέπει να μπαίνουμε σοβαρά σε κάθε αναμέτρηση, γιατί δεύτερη ευκαιρία δεν έχει κανένας μας», δήλωσε ο αμυντικός των κιτρινόμαυρων

Τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτύχει την άνοδο ανέλυσε ο Μανώλης Τζανακάκης.

«Πρέπει να μπαίνουμε σοβαρά σε κάθε αναμέτρηση, γιατί δεύτερη ευκαιρία δεν έχει κανένας μας. Περιθώρια για λάθη και γκέλες δεν υπάρχουν, ακόμη και η ισοπαλία δεν χωράει. Κάναμε μία καινούργια αρχή στον δεύτερο γύρο και πρέπει μέχρι και το τέλος του να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα», τόνισε αρχικά στην «Arena Press» ο 24χρονος δεξιοπόδαρος αμυντικός για να συνεχίσει:

«Καταλαβαίνει ο καθένας ότι τελειώνουμε τους αγώνες και βγαίνουμε να ρωτήσουμε τι κάνουν οι αντίπαλοι. Είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, όμως εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε με κάθε τρόπο, δεν υπάρχει χώρος για άλλα λάθη».

Eρωτώμενος για το αν θα βοηθήσει η αλλαγή προπονητή, επεσήμανε: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι σιγά σιγά αλλάζει η ψυχολογία μας. Παντού στον κόσμο όταν γίνεται αλλαγή προπονητή είναι ένα ολόκληρη την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος της ομάδας. Ο κόουτς προσπαθεί να βρεθεί δίπλα μας σε όλα τα ζητήματα, θέλει να δίνει λύσεις και το καταλαβαίνουμε. Τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα είναι κοντά μας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που το βάρος πέφτει στην τακτική».

Τέλος, μίλησε και για τον κόσμο του Άρη: «Τους έχουμε πικράνει πάρα πολύ, όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το λέω και το πιστεύω πως η ομάδα θα βγει. Δεν τους ρίχνω άδικο για την πικρία τους και καταλαβαίνω τον εκνευρισμό τους, όμως πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς τον ίδιο στόχο έχουμε. Πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν συμπαίκτες μου που δεν θέλουν να ανεβεί η ομάδα; Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, εμείς βγάζουμε το ψωμί μας εδώ και το κάνουμε τίμια, σε τι μας συμφέρει να μην ανέβει ο Άρης; Τον θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και το χουμε πει πολλές φορές, μόνο έτσι μας δίνει δύναμη».