Skip to main content

Τζάμπα καίει η… λάμπα

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι… 80 τοπικές «οργανώσεις» της ΝΔ, στο πρόσφατο προσυνέδριο του κόμματος. Παλαιά και καινούργια στελέχη διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι οι «δικοί» τους στις «επιτροπές αγώ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
 melkar4@yahoo.gr


Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι…80 τοπικές «οργανώσεις» της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στο πρόσφατο προσυνέδριο του κόμματος. Τα παλαιά στελέχη, όπως και τα καινούργια με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο Δημήτρη Βαρτζόπουλο, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι οι «δικοί» τους στις «επιτροπές αγώνα» και στα «πόστα» - του Νομού Θεσσαλονίκης - δεν σήκωσαν τηλέφωνο για να κινητοποιήσουν τους φίλους τους!

Κάτι παρόμοιο αντιμετώπισε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής - από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του - σε σημείο να παρομοιάσει, τότε, τις τοπικές με… ΚΑΠΗ! Σήμερα λίγα χρόνια μετά κι ύστερα από την πανωλεθρία των πρόσφατων εκλογών, στις τοπικές, δεν φαίνεται να έχουν μείνει ούτε… αυτά!

Κουρασμένα τα περισσότερα στελέχη, «ξαποσταίνουν» σε συνέδρια και εγκαίνια της ΔΕΘ, περιμένοντας απλώς την χειραψία του προέδρου. Όμως το πιο ανησυχητικό, για την ενασχόληση με τα κοινά (και τις ιδεολογίες που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται) είναι ο εκάστοτε πρόεδρος, σταμάτησε να υπολογίζει στη συνδρομή των ενεργών πολιτών (και μελών της ΝΔ) έστω κι αν το το κόμμα τούς έδωσε κύρος στον τοπικό πολιτικό «μαχαλά» και τη δυνατότητα να σβήνουν κλήσεις ή να τακτοποιούν σε δουλειές τα παιδιά τους.

Σε σχετική ερώτηση που έθεσε η Voria.gr στον πρόεδρο της Διοικούσας κ. Βαρτζόπουλο, απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας μόνο ότι «υπήρξε αυθόρμητη προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ και των πολιτών που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά» Τώρα, αν οι τοπικές-ΚΑΠΗ, πρέπει κι αυτές με τη σειρά τους να περιμένουν κάτι, πχ ανανέωση ή έλεγχο για το έργο που προσφέρουν -στο κόμμα και στη Θεσσαλονίκη-, η απάντηση είναι αυτονόητη.