Skip to main content

«Τζαμί» για ένα μήνα η Αγιά Σοφιά-Θα διαβάζουν το Κοράνι μέσα στο ναό

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας μετατρέπεται προσωρινά σε «τζαμί», αφού για τις 29 ημέρες του Ραμαζανιού θα διαβάζεται το Κοράνι εντός του ναού.

Σε «τζαμί» μετατρέπεται προσωρινά ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας, αφού για τις 29 ημέρες του Ραμαζανιού θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο του ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, το εν λόγω πρόγραμμα θα προβάλλεται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ' όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, δηλ. από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Η εκπομπή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Sabah θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα «την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία». Σε αυτό θα παρευρίσκονται κάθε μέρα διαφορετικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και ιμάμηδων.