Skip to main content

Τζαβάρας: Θα υπάρχουν ονόματα στο πόρισμα για τη Siemens

Την ύπαρξη αναφορών σε ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο πόρισμα για την υπόθεση Siemens επιβεβαίωσε ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής Κώστας Τζαβάρας
Την ύπαρξη αναφορών σε ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο πόρισμα για την υπόθεση Siemens επιβεβαίωσε ο τομεάρχης Δικαισούνης και επικεφαλής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής Κώστας Τζαβάρας.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» ο κ. Τζαβάρας σημείωσε: «Θα υπάρχουν ονόματα, γιατί ακριβώς τα ονόματα αυτά έχουν σχέση με πράξεις ή παραλήψεις οι οποίες εκδηλώθηκαν στην διαχείριση της πιο σοβαρής υπόθεσης που υπάρχει πράγματι σκάνδαλο, και μάλιστα σκάνδαλο πολιτικό και οικονομικό». Διευκρίνισε, όμως, πως «τα ονόματα δεν έχουν την έννοια της παραπομπής, δεν παραπέμπουμε κανέναν».

Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να προκαλούμε σύγχυση, γιατί έχουμε καλλιεργήσει στον κόσμο την εντύπωση ότι από αυτό το πόρισμα ξαφνικά θα υπάρξουν αθρόες παραπομπές, θα στηθούν Ειδικά Δικαστήρια, δεν είναι δικιά μας δουλειά αυτή. Να πληρώσουν οι ένοχοι -ναι, συμφωνώ-, να πληρώσουν αυτοί που έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον, αλλά με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες. Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να παραπέμψουμε. Η παραπομπή γίνεται με βάση το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής, και τον νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών με πρόταση κατηγορίας την οποία υπογράφουν 30 βουλευτές και στην οποία πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία αξιόποινης πράξης που αποδίδουν σε υπουργό ή υφυπουργό καθώς και τον αριθμό της διάταξης που έχει παραβιαστεί».