Skip to main content

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Νεκρός ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζε
Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η βόμβα, η οποία ήταν τοποθετημένη σε «ορφανό» δέμα, εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο στενός συνεργάτης του υπουργού, Γιώργος Βασιλάκης.

Ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πατέρας δυο παιδιών και επί έτη στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη, βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη. Από τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο αστυνομικός άνοιξε δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκτιμάται ότι το δέμα προοριζόταν για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που βρισκόταν στο γραφείο του, 20-25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

«Έχασα έναν αγαπημένο και πολύτιμο συνεργάτη», δήλωσε εμφανώς συγκλονισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι «άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται.

«Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τις γειτονιές και τις πόλεις μας ασφαλείς», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες, καθώς και ο ιατροδικαστής, κ. Κουτσάφτης.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τρόπο που το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εξάλλου, οι πυροτεχνουργοί προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα από τη συνδεσμολογία για την ταυτότητα της οργάνωσης, η οποία βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο είχε ενημερώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης τηλεφωνικά για τη βομβιστική επίθεση αμέσως μετά την έκρηξη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της».

Στο υπουργείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


Τελευταία ενημέρωση: 11.34