Skip to main content

Τσοχατζόπουλος: Μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας το πόρισμα

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «κουρελόχαρτα της κάθαρσης» το πόρισμα της Προανακριτικής και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει τη γνώμη του για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Άστραψε και βρόντηξε από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χαρακτηρίζοντας «μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας» το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του. «Όσοι υπουργοί ήταν μέλη της τότε κυβέρνησης 1998-2004, πρέπει να μιλήσουν σήμερα στην Ολομέλεια και να πουν τη γνώμη τους για την 24/7/1998, ημερομηνία που το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε», τόνισε και κάλεσε ονομαστικά να έρθουν στη Βουλή να μιλήσουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και οι υπουργοί Θεόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιάννης Μαγκριώτης.

 Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε αθώος, με την επισήμανση προς τους «πρώην συντρόφους του», ότι δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης», ενώ έκανε λόγο για «σκευωρία και ανήθικο κατηγορητήριο», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ υποστήριξε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της». Επιτέθηκε δε, σε στο κυβερνητικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του».

«Η παρουσία μου εδώ δεν σημαίνει νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών. Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «τεράστιο ψεύδος και παράνομο συμπέρασμα» ότι δωροδοκήθηκε. Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία Φέροσταλ για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι «διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται», και ότι «δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου».

«Σε όλο το πολυσέλιδο μυθιστόρημα δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό στοιχείο ή έστω ένδειξη ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με κάποια εταιρία», ανέφερε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε « άλμα στο κενό και αυθαίρετο τον συσχετισμό των εμβασμάτων της εταιρίας "Τορκάσο" με τις παράνομες πληρωμές της "Φεροστάλ"». Απέρριψε επίσης την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

«Μπήκαμε σε μια εποχή όπου τα ψέματα τέλειωσαν και η βοή από τον κόσμο βρίσκει ολοένα και πιο διαφορετική απήχηση. Αυτό που κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι ο κόσμος ζητά εξιλαστήρια θύματα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ζητά να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του τόπου. Βρήκαν νομίζουν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας με, με κουρελόχαρτα της κάθαρσης θα γλιτώσουν οι ίδιοι», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος ενώ συμπλήρωσε:

«Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος».