Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Drones για τον εντοπισμό αυθαιρέτων εξήγγειλε ο Τσιρώνης

«Ο νέος νόμος αναμένεται να ψηφιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η διαβούλευση του θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ

Ηλεκτρονικά μέσα όπως drοnes αλλά και οι δορυφορικές απεικονίσεις θα επιστρατεύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το εντοπισμό των αυθαιρέτων. «Η πιλοτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά», επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιρώνης, «ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα αναμένεται να ψηφιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η διαβούλευση του θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου», ενώ υπογράμμισε ότι «θα είναι ένας νόμος πιο δίκαιος και όχι οριζόντιας τιμωρίας αλλά θεραπείας». «Αυτός που έχει αυθαιρετήσει θα πληρώνει αυτό που πρέπει για τη θεραπεία του προβλήματος που προξένησε στο περιβάλλον», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Με τον νέο νόμο θα υπάρχει διαρκής έλεγχος και με μια φθηνή δήλωση καταγραφής με κοινωνικά κριτήρια και όχι με τέλος τακτοποίησης. Μετά το Ιούνιο του 2011 τα αυθαίρετα δεν θα έχουν καμία ελπίδα».

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr