Skip to main content

Τσίπρας: Το καλοκαίρι του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη.

Το καλοκαίρι του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «με ποιο αφήγημα και με ποια αξιοπιστία θα πάτε στις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, όταν θα είμαστε ήδη ένα χρόνο εκτός μνημονίων και θα έχουν ήδη να εφαρμόζονται τα αντίμετρα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη.

«Θα είστε αρχηγός κόμματος που επί 3,5 χρόνια θα προβλέπετε καταστροφές και αυτές δεν θα έρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

«Τόσο καιρό στηρίζεστε στους δύο συμμάχους σας τον φόβο και την καταστροφολογία» κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και συνέχισε την κριτική προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι αρκείται στην καταστροφολογία και δεν έχει αποδείξει ότι έχει πρόταση.

«Κατανοώ γιατί είναι πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη που κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από 7 χρόνια, σε μια συνολική συμφωνία. Διότι πλέον περνάμε σε θετική ατζέντα για την κοινωνία» σημείωσε.

«Έρχεστε και μας παρουσιάζεστε ως αντιμνημονιακοί και αυτό είναι το πλέον φαιδρό. Εσείς που έξι μήνες, όσο διαρκούσε η διαδικασία με τους δανειστές μας πηγαίνατε στο Βερολίνο και δε φορούσατε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος αλλά αυτή του ΔΝΤ», είπε.

Αυτό το μείγμα πολιτικής δεν είναι επιλογή μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα του 2019.

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και πάλι προς τον κ. Μητσοτάκη, απαντώντας στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν δύο χρόνια, υπενθυμίζοντας τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

«Με κατηγορείτε διαρκώς και εσκεμμένα συγκρίνοντας δηλώσεις μου. Όταν αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα -καθώς οδηγηθήκαμε σε εκβιασμό και δεν υπολογίσαμε ότι οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη- πήραμε μια απόφαση που είχε ένα ηθικό βάρος που δεν μπορείτε να κατανοήσετε. Πήγαμε στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Μιλάτε για 4ο μνημόνιο εδώ και έναν χρόνο. Ενδεχομένως το 4ο μνημόνιο να ήταν ο διακαής σας πόθος».