Skip to main content

Τσίπρας: Ιστορικό ορόσημο το ερχόμενο καλοκαίρι για την Ελλάδα

Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Μοσκοβισί.

«Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό όροσημο για την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, διότι οι συναλλαγές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές και τούτο καταδεικνύει ότι είμαστε σε πολύ καλή τροχιά».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την πεποπίθηση ότι «τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα».

«Μετά από οκτώ έτη, νομίζω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Τούτο, με πιο θετικό τρόπο, με πιο αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα έτη».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απάντησε και στις δηλώσεις Μοσκοβισί ο οποίος είπε ότι «Για μένα είναι σαφές. Όταν είσαι στο πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα. Όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις. Αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση».

«Είναι πολύ φυσικό να εννοούμε τα ίδια πράγματα, να μιλάμε την ίδια γλώσσα, χωρίς διερμηνείς. Όχι, εδώ δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς. Όχι επειδή μιλάμε αγγλικά, αλλά επειδή κατανοούμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.