Skip to main content

Τσίπρας: Το 2018 η χρονιά της Ελλάδας - Εκλογές το 2019

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του μίλησε για την αντιπολίτευση, τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας αλλά και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. 

«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους, για την ημερομηνία των εκλογών», είπε αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το 2018, θα είναι το 2019 στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης». 

Ακόμη, ανέφερε ότι η Ν.Δ. «προπαγανδίζει την καταστροφή εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί η βασική της επιθυμία είναι η παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα «που αυτή η κυβέρνηση μπορεί να παράσχει». 

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας. 

«Μετά από οκτώ χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε. Βγαίνουμε από τα μνημόνια με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Η Ελλάδα ανακτά τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή η χώρα ανακτά την οικονομική της αυτοδυναμία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στο σημείο αυτό τόνισε την ανάγκη η χώρα μεταμνημονιακά να ξεπεράσει «τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την ατιμωρησία των υπευθύνων». «Όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση πρέπει να τα ξεπεράσουμε, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, είναι μια διαρκής πάλι που θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2018», σημείωσε.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Είμαι αισιοδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και ευθύνη ένα θέμα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβέρνησεις, πιστεύω οτι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου». Διευκρίνισε πάντως ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν και από τη διάθεση της άλλης πλευράς, συμπληρώνοντας: «Περιμένουμε να δούμε όχι λόγια αλλά απτά αποτελέσματα». 

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε ότι «το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής». «Εεχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μας», κατέληξε.