Skip to main content

Τσίπρας: Σχεδιάζουμε τη μετατροϊκανή εποχή

Για σχεδιασμό της διαδικασίας μετάβασης στη μετατροϊκανή εποχή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO.

Για σχεδιασμό της διαδικασίας μετάβασης στη  μετατροϊκανή εποχή έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO.

«Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης ασφυκτιά και δνε αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοιονομικής πολιτικής.» τόνισε ο επικαφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι « οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία, να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή».

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τα νέα μέτρα «ταφόπλακα» για την προοπτική της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ, αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. «Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό», σημείωσε.

Οσον αφορά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, ανέφερε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Όσο συνεχίζουμε να ταΐζουμε τις τράπεζες, που είναι βαρέλι δίχως πάτο, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης απαίτηση να μπαίνει μέρος αυτών των χρημάτων στην πραγματική οικονομία, δεν θα βγούμε από την κρίση», εκτίμησε.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως θα έπρεπε ήδη να είχαν δημιουργηθεί δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Απόψε, στις 19:30, είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, προς τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο, Κυριακή, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.