Skip to main content

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Όχι σε εκλογές- ΄Εχουμε νωπή εντολή

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια. Απέκλεισε εκ νέου τις εκλογές.

Κάλεσμα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας», τόνισε ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του, απορρίπτοντας εκ νέου τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σε περίπτωση που η συμφωνία απέχει από τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη στήριξη από την κοινωνία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο λαϊκός παράγοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει», υπογράμμισε.