Skip to main content

Τσίπρας: Σήμερα η δημοκρατία νικά τον φόβο και τους εκβιασμούς

«Ο ελληνικός λαός σήμερα στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πληθώρα δημοσιογράφων στο εκλογικό του κέντρο.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ψήφισε στο 661ο εκλογικό τμήμα, στο κτήριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής. Οταν η δημοκρατία νικά το φόβο είναι και λύτρωση. Ο κόσμος στέλνει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει με αποφασιστικότητα και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης» τόνισε.

« Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τις κάμερες, όταν βγήκε από το παραβάν, ότι το ψηφοδέλτιο μόλις που χωρούσε στο φάκελο.

Εν τω μεταξύ, θερμή υποδοχή επιφύλασαν στελέχη του κόμματος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που πήγε για να ψηφίσει για το δημοψήφισμα.

Φωτογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία καιδημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρισκόταν από νωρίς το πρωί έξω από το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψήφιζε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ανάλογες εικόνες με τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, που είχαν κατακλύσει το χώρο, είχε επικρατήσει και στις βουλευτικές εκλογές τη στιγμή που ψήφιζε ο κ. Τσίπρας.