Skip to main content

Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Αν θέλετε να τους πνίγουμε, ξεχάστε το

Η συνάντηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σόμποτκα αφορούσε το προσφυγικό και πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Τσέχου πρωθυπουργού.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αφορούσε το προσφυγικό και πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Τσέχου πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε δεν είναι συμβατό με το ελληνικό δίκαιο. Αν θέλετε να τους πνίγουμε, ξεχάστε το» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον ομόλογό του.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος για να αναπτυχθεί και να αποδώσει η ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό με αιχμή τις δεσμεύσεις της Τουρκίας και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ».

«Το να στέλνετε στρατό και χωροφυλακή στα σύνορά μας είναι μη φιλική ενέργεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε στον κ. Τσίπρα: «Εμείς βοηθάμε όποιον μας το ζητήσει, θα βοηθήσουμε κι εσάς».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας.