Skip to main content

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Έλα να σε φιλήσω, αν και αγαπάς τον Κυριάκο

Ο πρωθυπουργός αγκάλιασε και φίλησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανέφερε το αίτημά του για εξαίρεση της α' προβλήτας από την πώληση του ΟΛΘ.

Αγκάλιασε και φίλησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο Αλέξης Τσίπρας στο φουαγιέ της αίθουσας του The Met που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την έναρξη κατασκευής του ΤΑΡ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι -όπως είπε ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο «εσύ αγαπάς τον Μητσοτάκη». Φυσικά από την πλευρά όσων παρακολουθούσαν έπεσε... γέλιο, ενώ την ίδια στιγμή ο κυρ-Γιάννης έσκυψε και ψιθύρισε κάτι στο αφτί του Αλέξη και μάλιστα με ύφος εμφανώς απολογητικό.

Η σύντομη και στο πόδι συνάντηση είχε όμως και ουσία. Ο -σημειωτέον γραβατωμένος λόγω της ημέρας και της εκδήλωσης- Γ. Μπουτάρης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εξαιρεθεί η Α΄ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ ΑΕ και να αποδοθεί το δήμο ως προέκταση της παλιάς παραλίας. Έτσι κι αλλιώς ο συγκεκριμένος χώρος δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές εργασίες. Ο πρωθυπουργός έδειξε να κατανοεί -ίσως και να συμφωνεί- με το δήμαρχο, τον οποίο κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το θέμα. Έτσι κι αλλιώς ο κυρ – Γιάννης θα βρεθεί στο Μαξίμου την πιο άλλη εβδομάδα, ανεξαρτήτως Τσίπρα, αφού για το ίδιο θέμα έχει κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.