Skip to main content

Τσίπρας σε Μέρκελ: Συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες. Ακολουθεί τετ - α - τετ με τον Γάλλο πρόεδρο.

Σε «θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα» πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, πριν τη συνάντηση, ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητούσε δέσμευση από την πλευρά του Βερολίνου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τη στιγμή που η Αθήνα έχει τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις. «Η Ελλάδα διήνυσε το 70% της απόστασης και θα πρέπει το υπόλοιπο 30% να το μοιρασθούν οι δύο πλευρές (θεσμοί - Ελλάδα), ώστε να συναντηθούν στη μέση», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση με την Α.Μέρκελ θα ακολουθήσει τετ - α - τετ του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.