Skip to main content

Τσίπρας: Πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική;

Tο πιο κρίσιμο είναι ο σχεδιασμός έργων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός.

Η καταβολή της έκτακτης ακατάσχετης και αφορολόγητης ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική θα γίνει άμεσα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το «κοινωνικό μέρισμα».

Όπως είπε, πέραν των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, το πιο κρίσιμο είναι ο σχεδιασμός έργων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε «πού ήσασταν;» τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για παθογένειες δεκαετιών. «Πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική, όταν οι δήμαρχοι έκανα τα ρουσφέτια;», συνέχισε, ενώ τόνισε ότι υλοποιούνται περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα σε σύγκριση με την περίοδο 2007-2013.

«Επιρρίπτετε την ευθύνη στην περιφερειάρχη. Το 2014 η Περιφέρεια είχε ενταγμένα έργα 100 εκατ., σήμερα 485 εκατ. ευρώ», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του καταλόγισε ότι επενδύει σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο πάνω στην καταστροφή, σημειώνοντας ότι δεν νομίζει ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί θετικά από την κοινωνία. «Έχουμε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και τώρα της πλημμύρας», σχολίασε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σε εθνική κλίμακα έργα προϋπολογισμού 1 δισ. σε βάθος πενταετίας, ενώ σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και αρμόδιους επιτρόπους για να υπάρξει αρωγή της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά το «κοινωνικό μέρισμα», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται να επικυρώσει «μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: Τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες».