Skip to main content

Επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ: Θέλουν να πλήξουν τους αδύναμους

Ο πρωθυπουργός καταλογίζει στο Ταμείο ότι επιχειρεί να μεταφέρει τη φορολογική επιβάρυνση στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για φέτος προέβλεψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στους Financial Times, στρέφεται για μία ακόμη φορά ενάντια στο ΔΝΤ.

Με τίτλο «Η Ελλάδα εξέθεσε τους απαισιόδοξους – Τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει» («Greece has defied doom-monters – now the IMF must do its bit»), ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Ελλάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, βάζουμε τα θεμέλια για την ανάκαμψη» αναφέρει ο κ. Τσίπρας με άρθρο του. Καλεί το ΔΝΤ να κάνει το χρέος του, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες.

Ο πρωθυπουργός εξαπολύει εκ νέου «πυρά» κατά του ΔΝΤ, κατηγορώντας το για αλλαγή του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων, το οποίο προτείνει η Αθήνα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΔΝΤ συνεχίζει να επιμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων» τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας καταλογίζει στο Ταμείο ότι επιχειρεί να μεταφέρει τη φορολογική επιβάρυνση στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

«Η κυβέρνησή μας εκλέχθηκε με την εντολή για την κάλυψη του διπλού στόχου της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της αξιοπιστίας, αφενός, και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αφετέρου», γράφει ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές και ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.