Skip to main content

Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ίδιοι απέναντι στην κρίση

Την άποψη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδείχθηκε ότι έχουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στη κρίση εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την άποψη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδείχθηκε ότι έχουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στη κρίση εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ρίαλ Νιους ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Επιβεβαιωθήκαμε όταν η νέα κυβέρνηση άρχισε να ‘’παίζει’’ με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, προκειμένου να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των προεκλογικών της δεσμεύσεων και να προωθήσει τα συγκεκριμένα μέτρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εγχώριους κερδοσκόπους» τις τράπεζες και ζητά να γίνουν ριζικές τομές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Δε θα βγούμε από την κρίση αν δε προχωρήσουμε άμεσα σε έναν ισχυρό δημόσιο πυλώνα, που θα κατευθύνει τον ανταγωνισμό προς όφελος των δανειοληπτών και θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη με κριτήριο τη κοινωνική ανταποδοτικότητα και όχι το κέρδος των μετόχων», ανέφερε χαρακτηριστικά.