Skip to main content

Τσίπρας: Παλεύουμε για λύση στο χρέος στις 15 Ιουνίου

Προέβη σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εσθονό πρωθυπουργό, εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία

Αναμένουμε την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εσθονό πρωθυπουργό Γιούρι Ράτας εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Εσθονία την 1η Ιουλίου.

«Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Παλεύουμε για τις 15 Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εποικοδομητική ανταλλαγή σκέψεων εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας «σε μία περίοδο που η Ε.Ε. και η γειτονιά βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που οι πολίτες θέλουν να αντιμετωπίσουμε με νέο όραμα».

Σημείωσε πως αυτό το νέο όραμα μπορεί να χτιστεί μόνο σε μία βάση σταθερότητας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι «προσδοκούμε η ανάληψη της προεδρίας να γίνει μετά και μίας απόφασης που αναμένουμε μέσα τον Ιούνιο για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Ακόμα υπογράμμισε στον Εσθονό ομόλογό του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων κυρίως στο Αιγαίο.

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε «την απογοήτευσή για την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα του Κυπριακού».