Skip to main content

Τσίπρας: Ώρα για βιώσιμη λύση - Αυτά είναι τα κλειδιά της συμφωνίας

Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία, ανέφερε ο κ. Τσίπρας - Ποια είναι τα κλειδιά μιας συμφωνίας, κατά τον πρωθυπουργό

Είναι ώρα για την επίτευξη μίας βιώσιμης λύσης που θα επιτρέψει στη χώρα να επανέλθει στην ανάπτυξη, εντός της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία, με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε συντάξεις και μισθούς, με στόχο να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία και λαϊκή οικογένεια, με στόχο να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε για αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την αναδιανομή των βαρών, της πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

«Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και δήλωση στα αγγλικά με διαφορετικό περιεχόμενο αρκούμενος να πει ότι «είναι ώρα για αναβίωση των συζητήσεων για επιστροφή στην ανάπτυξη εντός της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας τη σημερινή ημέρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα».

Αυτή την ώρα βρίσκεται εν εξελίξει η συνάντηση των κ. Τσίπρα - Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός σήμερα εισέρχεται σε μπαράζ επαφών στις Βρυξέλλες. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, θα ακολουθήσει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, το μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, που στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το απόγευμα, και συγκεκριμένα στις 18:30, θα λάβει χώρα η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Άκολούθως, στις 19:00, ξεκινά η άτυπη συνάντηση ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης (Eurozone Summit) με θέμα την Ελλάδα.