Skip to main content

Τσίπρας: Να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής γης

Η Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα, τόνισε ο πρωθυπουργός - Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία, ανέφερε

Να αξιοποιηθεί «το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου, η ελληνική γη» κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα μπορεί να παράξει και παράγει», αλλά δυστυχώς, όπως παρατήρησε, τα προηγούμενα χρόνια «δεν ρίξαμε το βάρος που έπρεπε στην έρευνα, στην καινοτομία, στην παραγωγή προϊόντων με βάση τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας».

Σε ό,τι αφορά την ίδια την εταιρεία, τόνισε ότι η Apivita «έχει ξεχωρίσει για τους εντυπωσιακούς αριθμούς του κύκλου εργασιών της, αλλά και γιατί αποτελεί μία επιχειρηματική προσπάθεια που κατάφερε να μεγαλουργήσει στη διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής, αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα».