Skip to main content

Τσίπρας: Κοντά σε συμφωνία που θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας στη διαπραγμάτευση εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές», είπε στους υπουργούς του ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως πρόθεση είναι να επικυρωθεί η συμφωνία αρχικά από το Brussels Group και στη συνέχεια από έκτακτο Eurogroup πριν της 11 Μαΐου.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να περιέγραψε το περίγραμμα του πολυνομοσχεδίου, ενώ, εξήγησε γιατί δεν το κατέθεσε στο Brussels Group  σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πραγματική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και ότι η Αθήνα περιμένει και από την άλλη πλευρά λύση που να απελευθερώνει ρευστότητα για τη χώρα.